Cellini

Egyetlen találat van

A Cellini kávé lassú, hagyományos pörköléssel készül, nem ipari gyorspörköléssel. Ennek következtében az íze optimális marad, az aromája ideálisan tud kibontakozni, és így kiváló minőségű kávékat és Espressokat lehet belőle készíteni, amelyek elsősorban éttermek és nagyüzemi fogyasztók használnak.
Azonban Önnek is megvan a lehetősége, hogy ezt a jóminőségű kávét hazavigye magával.
Amleto Pieri 1925-ben kezdett el dolgozni zöldkávé árusként az olasz piacon. 1946 december 4-én sikerült két fiával, Umbertoval és Sergioval együtt engedélyt szereznie gyarmati áruk forgalmazására.A boltot később Sergio Pieri -Paolo, Luigi, Marco, és Giovanni édesapjaként- vitte tovább már kávépörkölőként.
Az Espresso hagyományok kiváló ismeretének és a származási országok kiválasztásához szükséges szakértelmének köszönhetően ,a saját márkás “Torrefazione Caffé Columbia” -melyet csak bárok számára forgalmazott- hamarosan vezető márkává vált a toszkán piacon.
Később, 1985-ben, a Columbiaval történő fúzió után két újabb piacvezető olasz kávémárkanév született: az 1883-ban Bolognában alapított Filicori és az 1933-as Eureka
1992-ben Giovanni Pieri úgy döntött, hogy nemzetközi piacra lép a kávéval, ezzel biztosítva a növekedést. Lutz Quasdorf társtulajdonos nemzetközi kávépiaci tapasztalatának , és az eredeti olasz Espresso iránti lelkesedésnek köszönhetően aktív támogatást tudott nyújtani ebben.